marți, 5 februarie 2013

Turism - John Harrison

Titlu Original : Tourism  (2004)
Science Fiction: The best of 2004 (january 2005, ed. Karen Haber, Jonathan Strahan, publ. ibooks

  In romana : Turism - Antologia Gardner Dozois vol. 3, Editura Nemira,2008
Traducere: Antuza Genescu

O puteti achizitiona online de aici   http://www.nemira.ro/carti-10,-15-si-20-lei/the-year-s-best-science-fiction-%28vol-3%29--1144     pentru doar 10 lei, oferta promotionala, sau in librariile Nemira si alte librarii cu reduceri Nemira.

 A  8 a povestire din Antologia Gardner Dozois vol 3 editura Nemira


John Harrison 1945

Calificativ: D


O povestire slaba , nimic deosebit, incearca sa reia subiectul unui Picnic la marginea drumului dar fara a reusi nici pe departe.


Michael John Harrison (nascut1945 in Rugby, Warwickshire, Marea Britanie), cunoscut mai ales pentru numele de scriitor M. John Harrison, este un scriitor si critic britanic. Este considerat unul din cei mai bun scriitori de fantasy moderni si SF. Locuieste in Londra.  Este pasionat de pitici si chitari electrice.
Inca din scoala, dupa moartea prematura a tatalui sau devine un rebel, aspect al personalitatii pe care il va manifesta si in lumea SF, unde ca si critic va introduce mai multe polemici aprinse. A fost unul din fondatorii Noului Val SF alaturi de scriitorul american Norman Spinrad, alt spirit rebel al SF ului. A fost preiten si cu Michael Moorcock.
A scris mult pe tema absurdului si a fost foarte apreciat de scriitori precum Angela Carter, Neil Gaiman (care l-a numit Maestrul Zen al Prozei SF), China Mieville, William Gibson and Clive Barker.
Harrison isi descrie opera avand ca scop "o intentie speciala de a ilustra valorile umane descriind efectele absentei lor".

  Pentru povestirea CLIMBERS  a primit Premiul Boardman Tasker in anul 1989.
In 2002 pentru LIGHT  a primit Premiul James Triptee Memorial si Premiul Tahtivaeltaja.   
NOVA SWING, continuarea la LIGHT, primeste in 2007 premiile Arthur C. Clarke si Philip K. Dick

Povestirea de fata a fost publicata in Antologia SF Gardner Dozois la Editura NEMIRA.         O puteti achizitiona online de aici   http://www.nemira.ro/carti-10,-15-si-20-lei/the-year-s-best-science-fiction-%28vol-3%29--1144     pentru doar 10 lei, oferta promotionala, sau in librariile Nemira si alte librarii cu reduceri Nemira.

De remarcat este faptul ca autorul a fost tradus  in limba romana cu  Nova Swing, cel mai premiat roman al sau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu