marți, 19 februarie 2013

Doi ani de vacanta - Jules Verne

          Deux ans de vacances este un roman scris de Jules Verne Acesta a fost serializat în Magasin d'Éducation et de Récréation între 1 ianuarie și 15 decembrie 1888, fiind publicat în volum pe 19 noiembrie același an.
 Doi ani de vacanta - Editura Adevarul Holding, Colectia Biblioteca Adevarul, 2010
Traducator: Cristina Jinga


 Cartea poate fi comandata de pe site-ul Editurii Adevarul sau de pe alte site-uri ale altor librarii online, eventual si in editii de la alte edituri.
Poate fi achizitionata si direct de la librariile Adevarul din orasele dumneavoastra. 



Calificativ: 8
    Acest roman este reluarea temei din Insula misterioasa, de data aceasta protagonistii fiind , in loc de adulti, un grup de 15 copii cu varstele intre 8 si 14 ani de la un colegiu din Noua Zeelanda, care pornesc accidental, singuri, fara echipaj,  intr-o excursie cu vasul Sloughi si dupa o furtuna naufragiaza pe o insula izolata, Hanovra, langa coasta chiliana. 
              

       La fel ca si romanul O insula misterioasa copiii reusesc sa se organizeze sub conducerea unui personaj pozitiv charismatic, Briant, pus in opozitie cu personajul rau, Doniphan. Ei trebuie sa se organizeze asa ca au loc alegeri si cei 15 copii alcatuiesc o mica societate. Practic acesti 15 copii sunt un fel de robinsoni juniori care reusesc sa se descurce in pofida varstelor lor fragede. Jules Verne este un optimist si intotdeauna crede in puterea unui grup unit de oameni cu valori morale solide.
                       Reusesc sa isi amenajeze o locuinta  cu toate cele necesare intr-o pestera avand si mult vanat la dispozitie plus pescuit si fructe si toate incercarile ii maturizeaza si ii unesc, chiar si personajul negativ si amicii lui in cele din urma revin la sentimente mai bune. 
                      Pe baza acestei unitati copii vor avea de infruntat acelasi pericol ca si eroii din Insula Misterioasa, si anume un vas naufragiat de talhari care voiau sa faca trafic cu arme, alcool si droguri. In cele din urma dupa doi ani petrecuti pe insula copii se intorc acasa mult mai maturi decat in momentul plecarii.


      http://fansfro.blogspot.ro/2013/07/biografie-jules-verne.html


    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu