luni, 18 februarie 2013

O fantezie a doctorului Ox - Jules Verne

Le Docteur Ox este titlul primei culegeri de povestiri aparținând scriitorului francez Jules Verne, apărută în 1874. Povestirile incluse în acest volum au apărut anterior în Magasin d'éducation et de récréation.
 O fantezie a doctorului Ox - Editura Adevarul Holding, Colectia Biblioteca Adevarul, 2010
Traducator: Aurelia-Mihaela Hapaleti.


 Cartea poate fi comandata de pe site-ul Editurii Adevarul sau de pe alte site-uri ale altor librarii online, eventual si in editii de la alte edituri.
Poate fi achizitionata si direct de la librariile Adevarul din orasele dumneavoastra. 



           Calificativ: 10
Sub aparenta unui nuvele umoristice Jules Verne lanseaza o idee foarte interesanta si actuala foarte mult si in epoca incare traim noi, tema unei manipulari a unei mase mari de oameni prin intermediul unei arme invizibile, o arma chimica, respectiv distribuirea de catre un doctor Ox , prin sistemul de iluminat public, a unui gaz care conduce la agresivitate ducand la nebunie un intreg oras foarte linistit si pasnic din Olanda, ai caror locuitori extrem de linsititi vor sa porneasca un razboi sangeros cu orasul vecin. 
                     

   Recunoastem actualitatea ideii armei chimice ce va fi folosita in ambele razboie mondiale dar care ramane de actualitate pana in zilele noastre, unde mai punem  ca s-au diversificat armele precum arma biologica, nucleara, informatica,psihologica, sociala,  manipulare prin mass media darcea mai puternica ramane arma economica, asa numitul razboi economic de care vorbea foarte clar Alvin Toeffler. 
                          Astfel in cadrul acestui razboi economic actual, ascutit cu atat mai mult de contextul acestei crize economice mondiale extrem de dure, putem spune faptul ca avem in cartile de istorie cea mai mare minciuna si anume faptul ca sclavia a fost abolita, desfiintata, ca nu mai exista. Minciuna. Prin razboiul economic statele puternice exercita o sclavie totala, care nu ar putea fi impusa nici macar prin razboiul direct, si anume tinerea a unor intregi popoare sub o dominatie permanenta.



  http://fansfro.blogspot.ro/2013/07/biografie-jules-verne.html




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu