marți, 30 aprilie 2013

Viata este o magie in ea insasi .... - O noua lume, al 3 lea volum al trilogiei Marilor Descoperiri .... - Michael A. Stackpole







Intr-un dialog intre zeita Tsiwen, zeita Intelepciunii si Zeul Wentoki, zeul Curajului, aceasta ii spune:

-Viata umana este o magie in ea insasi. Muritorii cer cel mai adesea ajutorul zeilor, dar, cu toate acestea, de cele mai multe ori gasesc ei solutiile si curajul de a le duce la indeplinire. Si atunci ne atribuie meritele lor tot noua multumindu-de si inaltandu-ne rugi, dar noi nu am facut nimic. Daca si-ar cunoaste adevarat putere s-ar putea gandi sa intreprinda o campanie sa ne detroneze, asa cum am facut noi cu tatal nostru. 

-Sugerezi ca viata insasi este magica?

- Nu e nici o sugestie. Este realitatea. Nasterea unui copil contine la fel de multa creatie ca si facerea unei lumi. A da forma unui vas sau deprinzand maestria in orice domeniu, de exemplu arta sabiei sau multe altele, toate acestea sunt creatii. Fiecare act de creatie, mic sau mare, schimba realitatea. Consecinta unei schimbari este imposibil de prezis, ceea ce face pozitia noastra a zeilor sa fie nesigura. Odata ce cineva decide ca zeii nu exista, se poate efectiv sa incetam sa mai existam. 

- Cei care creeaza in loc sa distruga capata deprinderea de a extinde realitatea, Si vine apoi un timp in care controlul lor asupra realitatii se extinde. Practic ei capata control asupra realitatii. 

- Adevarat, dar din pacate pentru oameni, multi dintre ei se vad limitati, neputinciosi. Chiar si tu si fratele tau va intrebati ce ar insemna ca un cartograf sa poata deveni un mistic, dar aceasta era doar a studia un pahar cu apa in loc sa te scufunzi intr-un ocean. 

- Deci, a-ti dezvolta o abilitate, un talent, este un scop in sine, nu un obiectiv, un scop final ?

-  Da, daca esti capabil de a merge mereu inainte. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu